Dop?

Jag och N har båda kommit fram till att vi vill döpa Maja, inte för att vi av någon anledning tror på Gud och vad som hör till. Utan mer för att det är en fin grej samt att vi vill ha faddrar åt henne. N är helt inne på att döpa henne hemma med endast dem närmsta, typ min mamma, Freddan, pappa, Saa, Martin Chesan och min farmor samt N´s föräldrar och hans bror. Men hell no säger jag bara, jag vill inte ha ett dop hemma. För mig känns det inte som ett dop, även fast man läser dikter/psalmer och har en prälle ståendes i vardagsrummet. Det må kännas mer personligt, men nej fan.. Det känns för mig helt fel att döpa hemma.
Jag vill ha ett dop i Jukkasjärvi kyrkan, och vill bjuda dem vi vill ha med. Typ mina närmsta vänner, N menar att det blir ju dyrt att ha fika till allihopa. Och jo det känner ju jag med, men är det inte värt egentligen?

Vi har iallafall ett datum då Maja ska döpas, och har redan nu kommit överrens om att presenter i form av saker vill vi inte ha. Utan vi kommer öppna ett konto till henne som pengar kan sättas in på istället och dem får hon tillgång till när hon blir 18 år. Det känns bättre än att man får t.ex en ful sparbössa i silver som sedan kommer ligga skräpandes i en bokhylla alternativt nedpackad i en kartong på vinden.

Faddrar då? Ja vem fan ska man välja egentligen? Det känns som att om jag väljer en person så lär en annan bli sur över att inte ha blivit vald. Men samtidigt, det är ju föräldrarna som ska välja dem personen dem anser passar bäst i barnets liv.


Kommentarer
Postat av: Anonym

det behöver inte vara så dyrt med fika till dopet. beror ju på om ni gör det själv? blir billigare då.sen behöver ni inte bjuda alla ni känner. kanske dom som har uppvackta hennes födsel ?

2012-03-30 @ 07:53:05
Postat av: L

att bli fadder betyder inte automatiskt att man är en bättre vän åt er, utan precis som du säger, att personen troligen passar bättre ini barnets liv än någon annan gör (just vid valet iaf, vad som händer sen vet man ju aldrig). blir man då sur över att inte blivit vald, så är man kanske inget bra val ändå... tycker jag iaf =)och sen hur mycket fika man vill bjuda på det väljer ni väl själva... vill ni kan ni väl lika gärna gå ut i skogen efter dopet och grilla korv (som då alla får ta med sig själv) :p

2012-03-30 @ 11:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: