Gnäll

Jag har Kiruna Bostäder som hyresvärdar, har flertalet gånger klagat till dem på parkettgolvet i vardagsrummet. Det är nött, ojämnt och all ytlack är försvunnen. Skulle få golvet slipat i februari 2010, kom det någon och slipade? Nej inte det, så jag och N flyttade och tömde ALLT helt i onödan. Blev lovad en ny tid för att få det fixat, men det kom ingen då heller. Så jag och N flyttade tillbaks alla möbler, KBAB tyckte minsann att vi skulle fixa bort alla möbler igen och "flytta hemifrån" i ett par dagar. När jag frågade om kompensation för två uteblivna besök så fick jag till svar "nej men det kan vi ju inte ge dig förstår du väl?". Så golvet är och förblir oslipat tills vi flyttar här ifrån.

När vi flyttade in så var det jävla LILA i kök och sovrum, vantrivdes vi? JA nå kopiöst, när jag kontaktade dåvarande bostadsförvaltaren Leif Ejdeholm på KBAB så fick jag till svar att det är "köpstopp". Frågade om jag själv kunde få köpa målarfärg och tapeter och göra om det, men näää.. Varför skulle jag få göra det? Leif menade på att "jag kan ju kräva pengar i efterhand för arbetet och uppfräschningen". Kyss mig i fittan är det enda jag kunde säga, för jag har både målat och tapetserat om i sovrum och kök till det behagligare och mer trivsamma.

Hall och vardagsrum har varit gult och terracotta, fick jag det omfixat? Nä självklart inte. Men nu är det omgjort av mig och mamma, ser äntligen ut som ett NORMALT hem. Har även spacklat igen alla 500 hål som funnits i väggar(enligt besiktningsprotokollet över 500 hål). Visserligen har jag ju borrat upp en hatthylla och ett nyckelskåp, men det är inte ens 5 hål i väggen nu.

Det roliga är att Kiruna Bostäder inte kan fixa till min lägenhet så jag trivs i den, men grannarna får minsann ny torktumlare och tvättmaskin, nya skåpluckor, omtapetserat och målat, golv får dom bytt "för att det inte passar dem". Vad får jag? Inte ett jävla piss. Så jag kunde inte hålla käften längre, gick in på Kiruna Bostäders sida på FB och skrev mina klagomål. Känns som det BÖR ge förbättrat resultat när allmänheten kan se hur KBAB behandlar hyresgäster, dvs särbehandling för vissa.

Slapp söndag?

Känner för att slappa till kvällen riktigt ordentligt.
Fick i julklapp av min svåger två flaskor alkoholfritt mousserat vin, vitt vin såklart. Rött ger mig huvudvärk och tungt att andas, så det avstår jag helst ifrån att dricka :-)

Hade varit ganska skönt att hoppa i ett bad med mycket skum, hårinpackning, musik, ett glas vitt. Raka benen och armhålorna som ser värre ut än en djungel :-) Så det är nog inte helt omöjligt att jag tar och gör det, söndag är ju trots allt söndag.

Annars har det varit ovanligt lugnt i magen idag, misstänker att det är för att bebisen har levt rövare hela natten fram till 06.30 på morgonen. Inte mycket rörelser alls men jag oroar mig inte. Dom har ju sina perioder där det är värsta kalabaliken i magen och sen när det inte är nästan någonting.

Sängmobil?

Har suttit halva dagen och funderat på om det är värt att inhandla en mobil till spjälsängen, dvs en sådan man hänger på sängkanten och som spelar musik. Jag tror till 50% att det hade nog varit ett bra köp, men sen är det ju 50% som säger mig att det är ett onödigt köp.
Kikat runt lite på olika onlinesidor och fy i fan vad dyra dom är! Alltså finns det någon som verkligen betalar 600:- för en sängmobil? Och jag som fastnat för Pingu vill ju självklart ha en med Pingufigurer som dinglar i mobilen. Hittade två olika sidor med samma pris, dvs 399:-. Men det känns ändå som ett onödigt köp JUST NU.