Sova själv?

Jag älskar verkligen min lilla kråkunge och vill helst av allt inte släppa henne ur sikte. Men nu dem senaste två veckorna så har hon bestämt sig för att man kan inte sova själv. Visst har hon från första början varit så att hon mer än gärna vill ha kroppskontakt med en, och mysigt är det. Men hon har kunnat ligga och sova själv medans jag har donat på med att städa eller bara glo tv..
Dock är det aningen jobbigt nu när man har en massa måsten att göra, typ som vika kläder, tvätta kläder, dammsuga, diska och alla andra hushålls-sysslor. Om jag lägger ner henne i spjälsängen så sover hon max 30 minuter, och jag har absolut inte hjärta att låta henne ligga och skrika tills hon somnar. Bärsele har vi, men vafan.. Har någon läsare provat vika kläder med en unge på magen? Det går absolut inte, för man ser inte vart man har klädesplagget.

Vi har provat att värma upp sängen innan med en vetekudde, buffa upp runt henne med kudde och täcke. Men nä, det hjälper fan inte. Hon vaknar och vägrar somna om i sängen. Vad fan ska man göra?
Var det någon som sa grön-första-gångs-mamma?!


Kommentarer
Postat av: Oona

Nu vet jag inte riktigt på dagen hur gammal din dotter är, men hon blir äldre vilket innebär att hon vill vara vaken mer och upptäcka världen. Som du sa är inte bärselen heller alltid så praktisk, men lägg henne på ett tjockt (eller dubbelvikt) täcke på golvet när du vill göra annat. Även om de inte ser överdrivet bra när dom är så små så ser dom ju skuggor, ljus och rörelser och så småningom börjar dom upptäcka kroppen och börjar röra på sig.Min dotter som nu är 4,5 månader gammal har sovit "lunch" utomhus i vagnen sen dess att hon var 1,5 månad gammal. Den friska luften gör verkligen susen för hon sover flera timmar, vilket gör att man hinner en massa om man är utvilad och fått sova någorlunda under natten. Så om du nu mot förmodan inte redan t.ex. går en vagnpromenad och sedan låter henne fortsätta sova i vagnen är det ett tips. (om man har möjlighet förstås i form av balkong eller en bra gård att lämna vagnen på)

2012-04-02 @ 08:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: