Ett besök i Gällivare

Eftersom min smärta i magen inte släppte så ringde jag 1177´s sjukvårdsupplysning och frågade lite angående smärtan i magen, dem bad mig kontakta förlossningen i Gällivare eftersom jag är i vecka 25 och akuten i Kiruna var enligt dem "meningslös" att besöka.
Iallafall, fick prata med en underbar barnmorska som heter Ingegerd(tror jag) och hon bad mig komma in för att se vad det kunde vara eftersom det gjorde såpass ont. Så vid 23.30 hoppade jag och Niklas in i bilen och rattade mot Gällivare, ska tilläggas att jag var inte nervös eller något sådant då jag inte hetsar upp mig i onödan. Men det kändes skönt att få komma på kontroll och se vad det kunde vara.
När vi kom dit så fick jag lägga mig med CTG, pulsmätare på fingret och lämna urinprov. Bebisens hjärtslag var ok och låg ganska jämnt mellan 147-155 slag i minuten. Dock "dippade" det lite i samband med att den gjorde gymnastik, men det var ingen fara enligt barnmorskan. Niklas fick också höra hjärtslagen för första gången, och man riktigt såg hur han sken upp och blev glad när han märkte att hjärtljuden gick upp/ner när den rörde på sig.
Fick även göra ultraljud på magen för att se och vi fick se huvudet, den rörde på sig utan problem. Så det känns jätte skönt!
Så angående smärtan så visste dom inte vad det berodde på, men BM trodde det kunde vara ligamenten som töjer sig och hon sa att smärtan kan visa sig väldigt olika men sällan att det visar sig genom att man får smärtor som liknar "mjälthugg". Barnmorskan sa att om jag får liknande värk igen eller något sådant så ska jag höra av mig till dem då eftersom jag är så långt gången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: