Försenad julafton

Eftersom jag låg inne i Sunderbyn när julafton var så passade vi på att fira julen nu när vi kom hem 26/12. Känns otroligt skönt att ha blivit hemsläppt, men samtidigt så blir jag ju lite orolig över hur noga mina levervärden kommer att tittas upp här i Kiruna. Visst har ju Sunderby sjukhus gjort en notering i min journal, men Kiruna är ju alltid Kiruna oavsett vad det gäller.

Iallafall, blev tömd på blod under måndagsmorgonen och fick vänta sedan på att överläkaren skulle komma och meddela mina provsvar. Och Liselott(överläkaren) kom in strax innan 10 och meddelade att provsvaren är bättre, inte fullt bra men dem har sjunkit(sjunkt(?)) lite och vi får åka hem förutsatt att Kiruna sjukhus kommer kontrollera mina levervärden 3-4 gånger(har jag för mig) i veckan. Dvs jag får åka till lassa och lämna fasteprover(ska inte ha ätit på 24 timmar) och därefter få svaren hur det ligger till. Äter ju mediciner nu två gånger om dagen och skall göra det hela graviditeten, allt för att det skall hållas på en acceptabel nivå. Så nu hoppas jag verkligen att Kiruna sjukhus gör det rätta och inte väntar med att meddela provsvaren i efterhand. Skulle dem försämras så blir det antingen Gällivare sjukhus eller Sunderby sjukhus igen för inläggning så dem kan hålla koll på proverna bättre.
Har tid imorgon också hos BM Ingegerd 13.00, men eftersom CTG skall göras betydligt oftare nu för att se så inte den lilla inneboende far illa så kommer jag nog be dem avboka tiden vid 13.00. Känns ju helt onödigt att besöka sjukhuset två gånger på en dag, först för att göra CTG och ta blodprov och sedan mäta magen och lyssna hjärtljuden. Men om det blir några funderingar så kommer jag iallafall ta kontakt med Sunderbyn, känner att jag litar mer på dem är Kirunas cykelverkstad.

Men för att återgå till den försenade julaftonen :-)
Då julen är det bästa jag vet så meddelade svärmor mig att måndagskvällen blir precis som "vanliga julen", dvs julmat, uppklädd från topp till tå och allt vad det innebär. Sagt och gjort, jag och N landade hemma en snabb sväng och fick nya diskmaskinen inkopplad. Hoppade i finkläderna och for iväg till pappa min för att överlämna julklappar till mina småbröder samt till farmor. Småttingarna fick varsin målarbok med pennor och varsin spargris med småmynt i. Farmor min fick en sprillans ny digitalkamera, men det roliga är att hon kunde inte släppa julklappsetiketten utan ville promt spara den. Kan ju säga att den åkte i soporna iallafall, en etikett är ingenting att spara. Efter besöket hos pappa for vi till Glimmer där julmat vankades, pratade lite om vad som skett och kommer hända resten av graviditeten och hade det allmänt mysigt. Kaffe serverades och vi placerade därefter våra bakdelar i vardagsrummet. Svärmor fick agera tomtemor och delade ut julklappar.. Visst var det en hel del julklappar under granen, men att jag och N skulle få SÅ mycket som vi fick.. Det trodde jag aldrig!

Tror nog att N fick mest grejer egentligen, bl.a nytt pimpelspö, crossleksak(ser precis ut som den han har), whiskey, jägermeister, USB-minne, kamerastativ, handskar, ledlampa med olika färger, flanellskjorta, cigarrer, täcke och kudde osv.. Själv fick jag en ny mobil, ledlampa precis som N, två mousserade alkoholfria viner, trisslotter, täcke och kudde. Tillsammans fick vi grejer för säkerligen tuuuuusentals kronor! Och tro mig, jag är fortfarande lika förvånad över hur mycket vi fick!!
 • Ny dubbelsäng
 • Två voksipåsar
 • Spjälsäng, av min lillebror skall påpekas! Viktigt då jag eller N aldrig fått något av honom tidigare.
 • Barnvagn, både sitt och liggdel
 • Spjälskydd
 • Babykläder, byxor, bodys, tröjor, overall
 • Nappflaskor och två nappar
 • Sängkläder till spjälsängen
 • Täcke och kudde till spjälsängen
 • 1500:- att köpa grejer till bebisen
 • Handduk med huva till bebisen
 • Speldosa av min moster.
Ja en hel del som ni märker, har säkerligen glömt någonting :-)

Annars var jag och mamma på stan en snabbis idag, hämtade ut mina mediciner, kilade en sväng på Järnia för att kolla vad som finns där. Hittade en skötbädd till toaletten eftersom vi inte kommer ha skötbord. Har istället ett tvättställ inne på toaletten vart skötbädden passar bra. Och även en vagnmobil(tror jag det heter). Mamma hittade plastade lakan som hon köpte åt oss. Sen hittade jag en body på Kappahl och mamma hittade tröja+byxa samt en mössa. Kan ju säga att bebisen har redan saker i överflöd! Behöver nog inte handla kläder förrän den kommer ha storlek 68.
Så lite av min julafton och det :-)


Kommentarer
Postat av: Mamma

Gissa om jag gillar tanken på att skämma bort liten!

Mommo ska handla som bara den, allt ska h*n få.

2011-12-30 @ 10:55:15
URL: http://bruksschafrar.blogspot.com
Postat av: Julia

Så skönt att få vara hemma igen! :)

Och det var inga dåliga klappar!

2012-01-04 @ 07:43:01
URL: http://martajuliavictoria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: