Föräldrarutbildning/Förberedande förlossningsutbildning

Jepp, på en SÖNDAG har jag och karln suttit på MVC från 09.30 till 16.15. Eller ja, N fick åka tidigare eftersom han jobbar, så jag blev ensam från 13.00. Inte gör det mig någonting egentligen men det hade ju varit roligt om han hade fått vara med under parövningarna. Mest så han själv vet hur han ska agera när det väl kommer till kritan, är ju kanske inte så lätt att förklara.


Vi gick igenom alla olika smärtlindringar som finns, och jag har nog kommit fram till att jag kommer använda mig av lustgas och eller EDA. Lustgas har jag ju redan provat hos tandis, så det vet jag hur det fungerar. EDA lät inte så farligt som jag trodde det skulle vara. Så det är verkligen någonting att fundera på. Ska nog sätta mig ner och skriva ett förlossningsbrev, annars kan det ju hända att jag får lätt panik vid själva förlossningen när man inte har ett "rikt-schema" att följa.

Karlarna fick iallafall på förmiddagen sitta och samtala medans vi "rundisar" fick sätta oss i ett annat rum för att samtala. Och N berättade att en av killarna hade sagt "Ja men när tjejen blir för jobbig så är det bara spela lite dummare, då kommer man undan lättare" eller något i stil med det. Och jag kunde inte låta bli att garva, likaså N. Han fick även reda på att pappor måste vara föräldrarlediga i 60 dagar, typ ett tvång om jag förstått det rätt. Men vafan, man förlorar ju hur mycket som helst på det. Så det bästa är nog kanske att ta kontakt med försäkringskassan och få alla frågetecken uträtade.

Annars så fick vi med oss en "start-väska" ifrån Libero, har kikat lite snabbt i den och vad jag såg innehöll den våtservetter, blöjor och baby-badgrejer. Sen fick vi även en liten nessecär ifrån Natusan, så det var ju roligt :-)


Kommentarer
Postat av: Linda

De där 60 dagarna har han som 8 år på sig att ta ut och han behöver inte ta ut alla dagar på en gång.. han kanske vill vara ledig någon dag vid julen eller kanske något lov som barnet kommer ha!Per-Eric var hemma hela sommaren med Amanda och då gick det åt några dagar, han får ju bättre föräldrapenning än vad jag får så vi tjänade på att han var hemma och jag jobbade 100% :)Men som sagt, Niklas har 8 år på sig att ta ut de där 60 dagarna utan att de försvinner :b

2011-12-11 @ 21:18:26
URL: http://ljonasson.blogspot.com
Postat av: Lina

Ja det är sant! ja jag hoppas att vi kan träna bort det, vill inte ha problem senare när hon blir äldre ;-) Sen om vi skaffar en till hund så vill man ju att det ska funka:)

2011-12-13 @ 19:46:22
URL: http://chokechain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: