Koncentrationsträning

Var på Jukkashundklubb idag och surrade lite med Tuija, hon väntade på att spåren hennes skulle ligga.

Hade med mig Judith som fick lite koncentration/avslappningsträning medans Tuija höll på kasta tennisbollar som störning åt Elliott och Haska. Det går bättre och bättre för Judith, men när Elliott satte igång med skallträning så skruvade Judith upp sig en hel del. Fick ta tag i henne ordentligt för att få hennes uppmärksamhet, märks att hon är i trotsåldern nu :( Men sedan gick det relativt fint, hon gav kanon fin kontakt och var väldigt följsam när jag flyttade på mig. Än så länge har vi inte fått riktigt grepp om fotpositionen så den sitter perfekt, men hon sitter och ger kontakt iallafall. :blush:

Tuija for iväg och spårade, så jag tog ut Hicka för lite träning.
Körde mest fotpositionen eftersom hon slarvar ganska mycket med den, sen hade jag inte frolicbitar med mig så det fick bli boll. Och dom som känner Hicka vet hur föremålstokig hon är, och när det kommer till bollar och lydnad.. Såå går det inte så bra, hon håller inte koncentrationen ordentligt och slarvar med fotpositionerna ganska så mycket. Nästa gång får jag ta med godis istället för boll, det är då ett som är säkert. :bigeyes:

Jag och Hicka provade även lite "balansgång", dvs på stegen och vippbrädan.
Det gick bra efter ett par korrigeringar om att hon inte ska gena och hoppa ner från "föremålen" innan hon nuddat slutet på dem. Vid rätt utförande blev det ju såklart belöning, vid fel uteblev belöningen och hon fick göra om momentet.

Satte in Hicka i bilen och tog ut Judith för lite mer träning när det kommer till fotpostion samt föremålsintresse. Och frittfölj tränade vi också lite på, vi tar än så länge små myrsteg så att damen tycker det är roligt. :) Känner mig såå stolt över mig själv OCH över Judith som gör framsteg trots en ibland korkad matte. :thumbup:

Annars pratade jag och Tuija om att till veckan köra bevakning och skydd, gissa om jag ser framemot det? :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: