Koncentrationsträning

Var på Jukkashundklubb idag och surrade lite med Tuija, hon väntade på att spåren hennes skulle ligga.

Hade med mig Judith som fick lite koncentration/avslappningsträning medans Tuija höll på kasta tennisbollar som störning åt Elliott och Haska. Det går bättre och bättre för Judith, men när Elliott satte igång med skallträning så skruvade Judith upp sig en hel del. Fick ta tag i henne ordentligt för att få hennes uppmärksamhet, märks att hon är i trotsåldern nu :( Men sedan gick det relativt fint, hon gav kanon fin kontakt och var väldigt följsam när jag flyttade på mig. Än så länge har vi inte fått riktigt grepp om fotpositionen så den sitter perfekt, men hon sitter och ger kontakt iallafall. :blush:

Tuija for iväg och spårade, så jag tog ut Hicka för lite träning.
Körde mest fotpositionen eftersom hon slarvar ganska mycket med den, sen hade jag inte frolicbitar med mig så det fick bli boll. Och dom som känner Hicka vet hur föremålstokig hon är, och när det kommer till bollar och lydnad.. Såå går det inte så bra, hon håller inte koncentrationen ordentligt och slarvar med fotpositionerna ganska så mycket. Nästa gång får jag ta med godis istället för boll, det är då ett som är säkert. :bigeyes:

Jag och Hicka provade även lite "balansgång", dvs på stegen och vippbrädan.
Det gick bra efter ett par korrigeringar om att hon inte ska gena och hoppa ner från "föremålen" innan hon nuddat slutet på dem. Vid rätt utförande blev det ju såklart belöning, vid fel uteblev belöningen och hon fick göra om momentet.

Satte in Hicka i bilen och tog ut Judith för lite mer träning när det kommer till fotpostion samt föremålsintresse. Och frittfölj tränade vi också lite på, vi tar än så länge små myrsteg så att damen tycker det är roligt. :) Känner mig såå stolt över mig själv OCH över Judith som gör framsteg trots en ibland korkad matte. :thumbup:

Annars pratade jag och Tuija om att till veckan köra bevakning och skydd, gissa om jag ser framemot det? :P

Spååååår

Annelie ville lära sig lite mer om spår med hund, så jag bjöd med henne idag när jag ändå skulle ut själv. Hon visste inte om Alyssa har spårat tidigare så jag förklarade och visade hur man kan lägga ett valpspår med godis till en början så vi fick se hur hunden klarade det. När vi lagt spåret åt Alyssa så fick det ligga i ca 10 minuter och under den tiden la jag varsitt spår till Hicka och Judith. :)

Hicka fick ett spår på ungefär 120 meter med fyra apporter och två vinklar, Judith fick ett spår på ungefär 70 meter med två vinklar men endast levergodis. Kampleksak i slutet som belöning såklart.:thumbup:

Spåret för Hicka fick ligga i ungefär 20-25 minuter och Judiths låg i kanske 40 minuter. Känner verkligen att jag orkar inte låta spåret ligga längre, sparsam är man ju när det kommer till bensin :) Hicka plockade spåret kanon bra förutom att hon missade en apport, men hon hade ganska mycket fart så jag fick hålla emot ganska mycket och bromsa in henne. Men att missa en apport av fyra varav det var ganska mycket ris på marken, så är jag nöjd överlag. Funderar på om jag ska lära in läggande vid apport eller om jag ska fortsätta låta henne göra som hon gör nu, dvs hon plockar upp apporten och släpper för att sedan spåra vidare. Vet att man måste ha läggande vid apport när det kommer till vissa tävlingar, men det är ett senare problem känner jag just nu. För hon markerar ju ändå apporterna ;)

Judith tog spåret också ganska bra, hon har lugnare fart och är noggrann som attan med näsan(vilket Hicka också är för att inte glömma). Judith fick inga apporter i sitt spår som sagt, men det går bra ändå. Jag måste bara ge mig själv en kick i röven att träna med apporter hemma så hon får upp intresset för dem. Slutet för Judith gick bra, men hon är som sagt inte allt för föremålsintresserad, och det drar jag mig själv i håret för.

Men summan av kardemumman, det gick faktiskt bättre än förväntat!

För Annelie och Alyssa gick det bra, verkar då som hon har spårat förut så Annelie lade ett 50 meters rakt spår till henne med godis i och det fick ligga i 15 minuter. Jag gick efter och kollade, och det var SUPERBRA! Är ganska imponerad, för hon har vad jag vet inte spårat så mycket förut. Annelie skulle då fortsätta lägga spår som aktivering, så jag lånade ut boken "Spårhunden av Inki Sjösten"(om författaren nu heter så i efternamn) :question:

Dagen i övrigt..
Lagade mat till mig vid 12, tänkte vara smart att diska stekpannan direkt efter jag öst upp maten på tallriken. Meeeen så smart var jag inte, tänkte helt enkelt inte längre än vad min näsa räcker.. Jag fattade inte att plussa ihop 1+1! Varm stekpanna + diskborste med strån i plast = Bad idea! Borstfans strån smälte, men jag fick bort plasten ifrån pannan om än med "fel verktyg". Använde en stekspade i metall, ajabaja Emma lilla!

Note to self: Diska aldrig stekpannan när den är varm, det kostar att köpa ny diskborste OCH stekpanna.

Elljuspåret har blivit en fors

Igår regnade det hela dagen, snön föll inatt/imorse.

Saken är då klar, elljuspåret är inte längre ett elljuspår.. Det är en FORS! Så jäkla blött och jobbigt att jag ångrade bittert att jag gick just där, kände att jag borde hellre tagit en promenad i byn. Men tänker man inte längre än näsan så får man ju helt enkelt skylla sig själv. Fast det gick ju bra ändå, hundarna var dyngsura när vi kom tillbaks på gården, droppadade bara vatten om hela högen. Ja förutom från White och Jack då, dom är lite fisförnäma och går helst inte nära vatten i onödan. 

Nu måste jag torka golv och dammsuga, möjligen gnugga lite mer lortvatten från hundarna.