Kvalitetstid

Igår efter jobbet så for jag till Annelie och Reino för att akut låna toaletten och lämna tillbaks matlådan jag lånade tidigare i veckan. Nicke kom efter att han slutade jobbet, käkade mat och sedan däckade Nicke på soffan. Jag for iväg till pappa en sväng för att träffa Martin och Jason, fammo var också där så jag hann prata lite med henne. Jason gick Saa på nerverna så jag bad Jason klä på sig kläderna så gick vi till bilen, direkt han såg bilen så frågade han; "Vat ä Niklas?". Jag sa att vi var på väg till Niklas för att han låg och sov, Jason fick syn på en film som låg i dörrsidan som jag lånat av honom. Det enda han sa "NIKLAS TAGIT MIN FIM", så Nicke fick skulden istället för mig, hehe... Kom till ett övergångsställe där en kille skulle gå över, Jason vrålade fram "STANNA ANNAS MAN DÖDA". Och jag är faktiskt mäkta förvånad över hur smart han är för att vara 4 år gammal.

Vi for iväg till Annelie och Reino, Jason var lite rädd först för Alyssa. Men det gick över ganska snabbt så dom underhöll varandra ett tag med att kasta bollar inomhus och leka "kull" om man nu kan säga så. Reino matade Jason med bulla och saft under "pauserna", och lilleman var myyyycket nöjd.

Vi väckte Niklas och sedan for vi iväg ut på en promenad med sparken, Jason tyckte visst jag var urusel på att sparka snabbt, så Nicke fick äran att köra honom. Liite surt när Niklas duger bättre än mig, men det känns ändå så skönt att se hur Jason avgudar honom. Vi knallade iväg och gick förbi Linas mammas hus, såg Rallans mössa skymta i fönstret så vi gick och knackade på. Tänkte först bara kika förbi och säga hej, men vi blev inbjudna så man vill ju inte vara otrevlig och tacka nej. Jason och Linas lillebror Erik fann varandra ganska snabbt så dom satt väl och lekte med Eriks leksaker i någon timme medans jag och Niklas pratade med Lina och Rallan. Vi for hem vid 21 och lämnade av Jason, både jag och Niklas fick lååååånga och hårda kramar av lilleman när vi skulle gå. På vägen hem så stog både jag och Niklas på sparkens medar, han bakom mig och jag framför.. Tyvärr kom vi i aningen för hög fart i en kurva, så vi for rakt in i en snövall. Mitt smalben smällde i sparkens sits eller vad man ska kalla det, och det blev en rejäl smäll när Nicke kom dundrandes över mig. Så resultatet av det är att jag haltar fram med ett gigantiskt blåmärke. När vi garvat klart och rest oss så var sparken bara brasved.. Lyckades pussla ihop den något sånär och fortsatte våran sparktur till Glimmer. Jag förklarade åt Annelie vad som hände, och hon sa bara att hon väntat på att sparken skulle rasa ihop. Så ingen större skada skedd, men jag har bestämt mig att hon får våran spark som står på baksidan av gården, den använder vi inte och den är i bra skick. Har man tagit sönder något så ersätter man ju det självklart.

Nu ska jag bara luska ut hur fan jag ska få in den i min bil, Nicke tog forden idag nu när han och Reino har åkt iväg till Nakeri för att spendera natten där och varva det med skoterkörning och pimpling. Nåja, den ska väl på något sätt gå att få in i korallen!

Träääna hund

Nu har jag gett mig fan på att Hicka ska tränas, inte bara vardagslydnad utan tävlingslydnad.

Jag har helt enkelt inte haft motivationen till att ens försöka träna henne förut med tanke på hennes klåda, för tro mig.. Det är inte roligt att träna en hund som avbryter momenten med att slänga sig på marken för att klia sig. Känns otroligt dumt att träna fotgående med henne och när man gått några meter så märker man att hunden inte alls går vid ens sida utan den har stannat bakom en för att klia sig. Men jag har iallafall bestämt att nu ska jag ge det ett försök, Hicka är en underbar förstagångs hund när det kommer till tävling, hon är lättlärd och vill så gärna lösa uppgifterna man ger henne.

Nu ska jag bara hitta en lathund för LK1 som jag kan ha i fickan när vi är ute. Det enda jag inte har är hinder, men det kan man lösa enkelt genom att gnugga geniknölarna. Jag tänker iallafall inte slänga ut pengar på att köpa ett hinder, då är det enklare att bygga ihop någonting provisoriskt.

Nej nu ska jag ge mig ut på jakt i cyberrymden och leta.