Ett till stjärnskott

Nu i veckan som kommer så anländer det mest troligt en ny stjärna till familjen, ska bli SÅ spännande! Sätter mig på flyget åker ner till södra Sverige för att mötas upp, pirrar redan nu i magen när jag vet vad som väntar. Bra linjer och det kliar i fingrarna att få sätta planerna i verk.


Jo och om utställningen..
Domaren i mina ögon var ingen hit, ska man döma raser så kan man väl iallafall läsa på om dom? Haska var det som fick springa runt som en vänstervarvare, domaren hittade ingenting bra exteriört med henne.. Dvs hon såg inte ut som en uställningschäfer. Det enda som låg på plussidan var hennes rörelser, men jag trodde jag skulle gå i taket när han ansåg att Haska är omusklad. Haska om någon har MUSKLER. Jag var liksom Tuija rädd att domaren skulle tycka hon var övermusklad, men en domare som är specialiserad på jakthundar och aldrig tidigare dömt schäfer kan jag ju inte göra någonting åt. Men det är ju ingen räka Haska är, så vad mer kan man förvänta sig?

Gratulerar till Eva som tog hem priset i schäferklassen, grattis till Linda och Nonstop som fick HP. Grattis till Haska som fick positiv kritik om rörelserna. Och jaaaa, jag är en usel förlorare.. Men nu är det provat iallafall och det skall INTE göras om, en vinpava hade inte skadat. Och jag gratulerar Camilla´s whippettik som blev BIS 2, första utställningen för hunden och hon klarade det galant. Nästa gång kniper ni nog första platsen.

Nej nu ska jag sätta mig och titta på lite bilder på stjärnskottet!

Det närmar sig

Utställningen närmar sig med stormsteg och jag är nervös så knäskålarna slår ihop i varandra... Eller nä kanske inte riktigt så nervös. Men nervös är jag allt, känner mig som en gröngöling. Vilket jag iofs är, men ändå.. Det där med att spela cool går inte riktigt så bra.

Har hämtat hunden idag, och det är inte Hicka som ska ställas. Azta ska inte heller ställas, hennes stamtavla brann upp i samband med att husvagnen brändes ner. Och det där att beställa en ny har som inte kommit igång ännu efter mammas operation. Men det blir nog snart ändå.

Jack, Busa och Nikita är i Oinakka, Mats behövde lite hundar och dom kommer stå där eftersom dom är med på dagsturer och övernattningsturer. Ja inte Nikita då, den prinsessan är för fin för att sova utomhus nämligen.. Inte enligt mig dock, utan enligt henne själv. Jack och Busa har varit på övernattningstur med Steffi, hon tyckte att dom värmde sängen bra.

Iallafall, imorgon är min tur att ta hundarna i Kurra. Nicke jobbar EM idag och går imorgon över till FM, så får väl ta och gå och filosofera för mig själv där. Sen på söndag smäller det, men innan dess ska jag klippa tasshår och klor på utställningsobjektet. Annars i övrigt så går det bra med Hicka och "nyingen", lite gruff och spänn. Får hålla ett extra öga på dom två, båda är nämligen väldigt lika i beteende och jag vill inte besöka veterinären och bli tusen kronor fattigare. Ska dock bli väldigt spännande att se Nickes reaktion när han kliver innanför dörren, han har missuppfattat att hunden kom idag och inte imorgon.

Ska kolla öron också så dom inte är smutsiga, annars är hunden i kanon skick.. Ja förutom den rakade rutan om man säger så :) Emmeli hade kollat med domaren och det var inga problem med att hunden är rakad, det är ju bara en inoff och inget intyg behöver visas heller. Så det är skönt det, då slipper jag oroa mig för det.

En liten grej

Kärlek

Är du kär?
- Upp över öronen! ♥
Är killen/tjejen du är kär i snygg? - Inte så lite heller.
Gillar han/hon dig? - Haha ja, det får jag hoppas, vi bor ju ihop och är förlovade.
Rodnar du så fort du ser han/hon? - Ibland, det beror på, men jag fick miljoners med fjärilar i magen när han kom hem från Sunderby sjukhus efter en veckas vistelse.
Varför är du kär i han/hon? - Hade jag skrivit det här så hade ni inte hunnit läsa klart idag.
Vad gillar du mest med han/hon? - Hans personlighet.
Skulle ni passa bra ihop? - Ja, vi passAR bra ihop ;)
Har ni samma vänner? - Nej, inte mer än någon enstaka.
Hur blev du kär i han/hon? - Det måste vara när han ställde upp för mig när det var som svårast.

Hem

Vill du bo där du bor nu?
- Ja, men gärna i ett hus.
Har ni stort hus? - Bor inte i hus.
Vilken färg är huset? - Inget hus, men det är rött med vita knutar.
Hur länge har ni bott där? - Sedan 2007
Är grannskapet bra? -  Jo det är det, men jag är väl mindre förtjust i att en granne rastar sin hund på våran gård och låter den pissa på bilarna. Jag har planerat hämnd! Ska samla ihop en skottkärra med hundbajs..
Finns det vatten & skog i närheten?- Ja det finns det minsann!


Familj

Älskar du din familj? -
Ja, över allt annat!
Har du snälla föräldrar? - Ja för det mesta faktiskt
Hur många syskon har du? - 3 stycken.
Hur gammla är dom? (fall du har några) - 18 år, 4 år och 1 år
Har du något djur? - Ja, hundar.
får du göra vad du vill för dina föräldrar? - Ja, varför inte? Jag är ju snart 21 år gammal och väljer min egen väg, men även ibland med hjälp av vänner med goda råd.
Träffas ni mycket alla tillsammans? - Jag och N träffas varje dag.

Vänner

Gillar du dina vänner?
- Jag väljer mina vänner med omsorg, så då är det klart att jag gillar dem.
Vem av dina vänner är du med mest? - Det är olika, men på senaste har det varit Anna.
Vem av dina vänner har du varit vän med längst? - Jenny
Vad heter din bästa vän? - Jag har inte en "bästa vän", jag har däremot flera mycket bra vänner.
Vem av dina vänner är:

Snällast? -
 Som jag sa, jag väljer mina vänner med omsorg.
Roligast? - Det beror på vilket humör jag är på.
Mest hemlighetsfull? - Ingen av dem är så hemlighetsfulla.
Mest öppen? - A, och det betyder ju att vi kan lita på varandra.
Elakst? - I vilket syfte?
Busigast? - Mattias
Påhittigast? - Det beror ju också på.
Vem av dina vänner träffar du minst? och varför? - Min ötå tös Inga.