Jobb

Snart bär det av till jobb, mamma och Nicke har åkt till Luleå över natten. Dom ska hämta hundmat och lite andra småprylar. Så det är bara jag hemma tillsammans med Hicka, Azta och Jack.

Snorhalt är det ute, och jag ska åka upp med fetmercan. Om jag kommer hela vägen upp till jobbet vet jag inte, är ju nya vinterdäck på den så det ska nog inte vara någon fara. Men efter att jag lyssnat på radio halva dagen så känns det osäkert, många som åkt i diket mellan Svappis och Lansjärv.

HEY!

Dom två sibbarna är hemma igen

Som jag skrev lite tidigare så hittade jag två siberians springandes efter vägen, ringde förstås mamma för att höra om hon känner någon med två siberian huskys. Det gjorde hon inte, så hon ringde Anna Kuru som har kennel Chiliways. Och hon ringde till en av hennes valpköpare som har en rödbrun hane ifrån henne, och det visade sig att hundarna som båda var hanar som smitit tidigare under dagen genom att hoppa på dörren. Jag lyckades iallafall smita ut från jobbet under rasten så ägaren fick komma och hämta sina två hundar, men dom var inte så villiga på att kliva ut ur burarna. Men det tror jag det om dom har varit på äventyr halva dagen.

Ägaren var iallafall jätte glad över att se dom och det kändes bra att dom kom till rätta igen.
Den gråvita lurvbollen var en kastrerad hane ifrån kenneln Wolfmark nere i Luleå, och vilken söt och mysig lite tuss. Fick hur många pussar som helst av killen när jag släppte in dom i bilen då när jag hittade dem.

Tjejen som äger hundarna frågade vad jag ville ha för att jag tog med mig hundarna, men jag sa att jag ville inte ha någonting. Känns helt enkelt inte rätt att ta emot någonting, huvudsaken för mig var att hundarna kom hem igen.


Slutet gott, allting gott :)

Två Siberian Husky

Sitter på jobbet just nu och ringer på en pinfärsk kampanj!

Nu när jag åkte upp på jobbet så for jag förbi Ica Signalen, och från ingenstans så dyker det upp en gråvit lurvig sibbe. Mötande bilen var en lastbil och den tutade och hunden höll på bli överkörd, kör in på bullhållsplatsen och visslar på hunden. Och när jag visslar så kommer det ytterligare en rödbrun sibbe ut från skogspartiet, öppnade bakdörren och dom hoppade in. Ringde polisen som ännu inte har fått in någon anmälan om två försvunna hundar. Så flyttade över dom i bagaget i varsin bur, så dom får sitta i bilen tills jag slutar jobbet. Tänker då baske mig inte släppa ut hundarna igen när dom riskerar att bli överkörda.

Så jag gissar att det är någon som letar efter sina hundar just nu eftersom dom var omskötta och i fint skick.
Efter jobbet så ska jag åka till polisen och lämnar dom dit, är liiite mycket att ha två hundar till hemma.