En belöning åt mig själv

Jag har precis skicka efter en belöning åt mig själv eftersom jag var så jävla duktig på att byta däck på bilen och har jobbat stenhårt idag. Och gissa vad det blev? Jo ett par gummistövlar för 99:- från Ellos, blåa med vita mönster på. Gummistövlar är alltid bra att ha, så vad passar inte bättre då? Plus att jag har beställt ett nytt koppel åt Hicka och en belöningspåse, det är en lite påse man hakar fast i byxan och där har man godis i åt hunden.

Apropå byta däck på bilen, efter många svordomar och svett så lyckades jag. Visserligen fick ju Nicke gå efter mig för att dra åt muttrarna hårdare, men jag skyller på att tjejer ska inte kunna dra åt muttrar lika hårt som killar ska. Nu är iallafall sommarsulorna på bilen och medans jag flyttade undan släden på gården och hackade lite is så hann Nicke studera däcken och väldigt överlycklig vråla över halva byn att sommardäcken är större än vinterdäcken. "Ja oj vad trevligt", var det enda jag kunde säga. För jag förstår ärligt inte vad som är så "häftigt" med att däcken är större på en rostig rishög till bil som vi har. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att le när jag ser han så glad, för så länge han är glad så är jag glad.

En bild på mina kommande stövlar, bilden är lånad från Ellos.se

Ett foto och en massa hundprat

COPYRIGHT EMMA WIKSTRÖM


Ja det hade kunnat vara mer seriös platsliggning, men jag platsade henne efter att hon fått leka och kampa litegrann med Hasko´s ägare Morten. Tog lite foton på henne som ska in på mammas hemsida, tänkte försöka få någon ståbild på henne också, men så långt kom jag inte. Fastnade helt i när Morten berättade lite hur han tränar hund och sådant, mycket intressant om jag får säga det. Han tyckte att Azta var kanon bra och att hon kan gå långt.

Och visst sjutton VET jag att hon kan gå långt, nu är det ju bara det att hon behöver tränas. Efter att mamma fick tillbaks henne från Anna så har hon resten av vintern fått gå i spannet, så det har ju inte blivit så mycket lydnadsträning med henne. Men nu har hon musklat på sig rejält och jag funderar på om jag ska prova sätta igång och köra in lydnads ettan.

Och jo, jag vet att jag har Hicka och att hon är super lättlärd. Men jag känner så här, vad ska jag egentligen med meriter på henne till när hon ändå inte får gå i avel? Hon har ju hängöron och en ENORM klåda, och nej. Jag tänker minsann inte tysta ner hälsoproblemen här inte, har hunden problem så skriver jag ut det. Men visserligen så är ju Hicka en super bra första gångs hund när det gäller att kliva in på tävlingsplanen, och det känns nästan för lätt med henne. Azta är ju hårdare än vad Hicka är och jag vill nästan ha en hund där jag får ta i lite mer med både svett och tårar ungefär.

Över till annat, idag ska jag och jobba. Men jag har inte en susning om vilken tid det var, måste ringa och höra mig för med coacherna. Glömde helt och hållet att skriva upp det i min almanacka sist, men förhoppningsvis så lär man väl sig efter några missar, hehe! Håller tummarna att det går bra idag iallafall.

Gårdagen bestog av en låååång sovmorgon och därefter kilade jag ut med hundarna och lät dom springa lösa en stund i skogen. Efter det så kom mamma & Tuija och hämtade mig, Hicka och Azta för att träffa på Morten. Fick en massa bilder på både mamma, Tuija, Morten, Hasko, Haska, Azta och Elliott, skickade iväg ett par väldigt skapliga bilder till Tuija så hon får slänga upp på hemsidan. Och jag är väldigt sugen på att ge mammas hemsida en helt ny layout, men frågan är vad hon tycker.. Hon kanske är helnöjd med den hon har, ska iallafall höra mig för med henne.

Efter att vi diskuterat hund och så med Morten så kom Nicke och hämtade mig, vi for till Annelie och Reino för en bit mat. Kände att jag ville inte vara där mer än nödvändigt eftersom jag hade mina kläder på mig som jag använder när jag tränar hund. Dvs leriga, lite håriga och fulla med tassavtryck på. Så iväg efter maten och hem, då fick Nicke för sig att vi skulle och möta Joel efter vägen. Sagt och gjort, for iväg och kom nästan till Lappeasuandobron innan vi mötte honom. Vände om och stannade på en p-ficka och pratade med honom innan vi for iväg mot Kiruna. Väl inne i stan så åkte Joel till sin mamma och pappa och lämnade av några saker, sedan till Empes för att han skulle äta. Efter det så for vi iväg till Danne och hämtade upp honom, kikade litegrann på stan och sen for vi till Kurravaara. Fick äran att köra King Caben och fan vad jobbigt med dieselmotorer, krånglade som fan att växla innan jag lyckades "följa rytmen".

Efter Kurra så for vi hem, jag var dö trött och Nicke valde att vara med Joel. Och som vanligt så har han inte kommit hem ännu, men det är ingen fara. För han ska i helvete få gå och lägga sig när han kommer hem. Han SKA vara med hundarna och inte fan ska han då få sova under tiden, och inte heller när jag ska och jobba. Ni ska veta att i det här hushållet är det hårda regler, väljer man att vara vaken hela natten så kan man glömma att man får sova under dagen oavsett situation.

Nej nu ska jag sätta mig vid symaskinen och fixa ett par av mina jeans.

So long fuckers!