Tisdag

Jag har som sagt sömnproblem, somnade inte förrän vid halv 6 imorse. Orkade inte göra något utan låg och glodde film på datorn medans Nicke snarkade för fullt bredvid mig. Ställde klockan på 11 och somnade efter det, vaknade ju när klockan ringde och lyckades hålla mig vaken till 12 halv 1. Men sen somnade jag och sov som en stock tills Nicke kom hem. Efter det så for vi till Pello och plockade skit hos hundarna där, inte så farligt mycket. Har plockat bort julpyntet och donat här hemma. Soffan och fotöljerna har kommit så dom står på plats nu, ser bra mycket hemtrevligare än vad det gjorde innan. So im happy!

Imorgon har jag inga planer alls på vad som ska hända, men jag tar väl dagen som den kommer. Funderar på om jag ska orka pallra mig upp på stan och kika runt lite där. Är ute efter nya kaffekoppar och sådana saker. Åker nog upp med Niklas imorgon för han börjar inte så tidigt. Blir nog att knalla omkring där på stan tills han slutar, plus att jag har en massa saker att göra.
Men den som lever får se.


Till påsk så får man se om Joakim och Inga kommer upp, hoppas det iallafall. Saknar dom väldigt mycket.
INGA, jag har tappat bort lösenordet och användarnamnet till din blogg. Seeeeeeeend it to me!

Att bli inspirerad

Alla har någon som dom ser upp till och inspireras av, det kan vara en kändis, en vän eller någon familjemedlem. Jag själv ser upp till en bekant, en person som har en gåva att skapa konstverk genom att fotografera. Denna person ger mig lusten och inspirationen till att skapa. Skapa foton och sedan arbeta med dom i Photoshop. Jag har själv fotograferat ganska mycket, och vissa av dom bilderna är insatt i ramar och hänger på väggarna hemma hos mig. Jag fotograferar ännu väldigt mycket, men lusten är inte lika påtaglig just nu som den varit förut. Antar att det är något som kommer i omgångar. Att fotografera är roligt och man fylls av kreativitet redan när man tagit den första bilden, makrobilder är något jag är extra förtjust i. Dom flesta av mina bilder som jag har på datorn är i makro. Jag dras inte till att fotografera landskap odyl, makro är min grej.

Att bli inspirerad av någon så tycker jag att den personen borde få veta det, även om min bekanta inte vet om det. Men denna person kommer få reda på det förr eller senare. Vad kommer denna människa känna då jag säger det? Jag tror att den människan kommer känna stolthet och glädje.


Bilden nedan har jag fotat sommaren -07, är faktiskt nöjd över den trots den röriga bakrunden och det dåliga ljuset.
Copyright är det självklart på bilden!

image25

Övrigt

Ingen soffa har dykt upp ännu men jag fortsätter min desperata jakt ihopp om den perfekta soffan. Sitter just nu hos Adam och efter att ha tagit en närmare titt så skulle hans soffgrupp passa ganska bra i mitt vardagsrum. Plus att dom är skinn, men nä så elak kan man inte vara.

Jag har konstaterat att jag har sömnproblem, vaknar i "normal" tid, vilket är 10 halv 11. Men ändå kan jag inte sova om nätterna, med ihärdiga försök att somna så slötittar jag på Nattliv och Momento med två pladdrande kärringar(oftast). Då jag inte fått en date med Mr.Blund så städar jag, dammtorkar, tvättar kläder och diskar. Förstår inte riktigt hur Nicke kan sova för jag brukar föra oljud när jag håller på. Hundarna orkar inte ens lyfta huvudet när jag kommer med skurmoppen.
Tror att min toalett är den renaste man kan hitta i Jukkasjärvi, eftersom jag har torktumlare så flyger det ju damm och hundhår med jämna mellanrum. Jag har inte riktigt haft den där städarlusten ibörjan, men nu när jag är sömnlös så finns den här.
Sleepless in Jukkasjärvi?

Förövrigt så har Jack börjat äta regelbundet(peppar peppar ta i trä!), och jag hoppas att det håller i sig. Nikita äter som vanligt, men hon är snäppet långsammare och Jack sticker näsan i hennes matskål med jämna mellanrum och då får han sig en avhyvling av Nikita.

Sen White har varit på besök hos veterinären och gjort en tandskrapning så har även hon börjat äta bra. Antar att hennes mun behövde en uppfräshning. För er som inte vet så är White en hund jag tagit över ifrån min chef, först skulle hon vara på prov hemma hos mig och Niklas. Men hon har gjort sig så hemma att hon får stanna, för White trivs inte i hundgård. Målet med att hon skulle vara hemma hos mig och Niklas var att bygga upp hennes självförtroende och få henne mer framåt. När hon varit hos vet så upptäckte dom att hon har en "ficka" längst bak i munnen. Vet trodde att hon fått den fickan när hon tuggat på dörrlåset(som är i trä), efter att mamma berättat att låset till dörren bestog av trä. Men det är ingenting hon lider av så det är ok. 

Jack

Jack

White, eller som Niklas föredrar "Yoda"
(inspirerad från Star Wars)
White

Nikita

Nikki